Още по-добрата възможност вместо сол в ресторанта да се сложат прибори пълни с ароматни подправки, които помагат за метаболизма и служат като антиосксиданти. С почти декоративни промени заведенията за обществено хранене могат да се превърнат в места и за здравословно хранене. Към тези нововъведения трябва да се добави и задължителната бутилка или кана вода, която да е за сметка на собственика – така ще се избегне поръчването на газирани напитки или бира, необходими за утоляване на жаждата след тежка работна сутрин.
Изброените са само няколко от 10-те мерки, които Министерството на здравеопазването в Испания направи задължителни като превантивни в борбата със затлъстяването, както и за популяризирането на станалата модерна по света „средиземноморска диета". Доказано е, че 26% от испанците се хранят извън къщи заради работата, която имат.
По настоящем 175 000 души ежедневно използват въпросните червени билети, чрез които се възползват от „балансирани менюта" – какво ще рече това? Обяд съставен от диетолози и чиято основна цел е да увеличи консумацията на зеленчуци, бобови растения, плодове и риба, както и да намали употребата на сол и индустриални сладкиши.