Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Фитнес»Персонални тренировки»ЛИДЕРИ в офиса...чрез упражнения за разтягане!?
Понеделник, 20 Септември 2010 21:36

ЛИДЕРИ в офиса...чрез упражнения за разтягане!?

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(2 оценки)
Ефективността на дадено упражнение се състои НЕ в неговата комплексност. А в това дали го изпълняваме или не. Наскоро едно много свежо Роси ме помоли за ОЩЕ упражнения, подходящи за правене в офиса. Като верен неин и ваш персонален треньор, препоръчвам прикачените по-долу. Но с уточнението, че упражнението не се прави САМО. Автомотивирайте се. Автодирижирайте се. Автоналагайте си. Вие сте най-добрите персонални треньори в света. Тренирате много важна персона - собственото си аз.
Всички сме убедени, че дори от най-лошия пример, опит, книга или тренировка има какво да се научи, нали? С мен се случи нещо подобно. За да го АВТОопиша, ще цитирам директно книгата, която услужливо ми зае „Галкирия". Асоциациите с Том Крус и „Валкирия" са напълно случайни. Но характерът на моята Галкирия съвсем НЕ се различава от този на приказните същества от скандинавската митология...Смела е! galkiria-4

Валкириите са група жени-войни, които служат на бог Один. Произлизат от митологията на скандинавските страни. Яздат летящи коне и носят каски и щикове. „Валкирия" означава „селекционер на падналите в боя". Основната им мисия е да пренасят умрелите в битка войни в убежището на бог Один, планината Валхалия.

Та в четивото на Джон Максуел „360 градусовият лидер" се разказва следната случка:

"Успелите хора винаги вземат правилните решения и след това винаги ги спазват. Често си мислим,че автолидерството се отнася до взимането на правилни решения всеки ден. Докато истината е, че трябва да вземем само няколко важни решения в някои главни области от живота и след това да ги спазваме всеки ден.
Ето за илюстрация един класически пример. Случвало ли ви се е на Нова година да вземете твърдото решение, че догодина ще се поддържате в дора физическа форма? Вероятно вече сте убеден, че физическите упражнения са полезни. Не е трудна за вземете решението, но да го спазвате и то последователно, е значително по-трудно.

Да речем например, че през първата седмица на януари се записвате на фитнес клуб. Правите го с ентусиазъм. Но още при първото си посещение виждате, че мястото гъмжи от хора. Има толкова много коли, че се налага полицията да отклонява движението. Въртите се в кръг в продължение на 15 минути и най-после намирате къде да паркирате – през четири пресечки от салона. Но това е добре, така и така сте решили да се раздвижите, така че извървявате пеш пътя до фитнес клуба.

Когато влизате в сградата, установявате, че трябва да чакате дори и за да получите ключ за кабинка в съблекалнята. Но си казвате – „Нищо. Искам да съм във форма. Ще бъде страхотно." Продължавате да си го мислите, докато най-накрая обиличате спортния екип и установявате, че всички уреди са заети. Отново трябва да чакате. Най-накрая се добирате до уред. Не този, който искате, но какво пък, ще го вземете - и го ползвате в продължение на 20 минути. Когато видите опашката пред душа, решавате да го пропуснете, да си вземете дрехите и да се преоблечете в къщи.

На излизане срещате управителя на клуба и решавате да се оплачете, че е толкова претъпкано. Той казва – „ Не се тревожете за galkiria-3това. Елате след 3 седмици и ще получите най-близкото място за паркиране и уреди за упражнения по ваш избор. Защото дотогава 98% от хората, които се записаха, ще са отпаднали!".
Едно е да решите да правите упражнения. Съвсем друго е да успеете да го спазвате. Когато всички други са се отказали, трябва да решите дали и вие ще се откажете като останалите или ще се придържате към решението си. А за това се изисква самоуправление."

Какво ще кажете приятели?

Готови ли сте да се самоуправлявате? Готови ли сте да лидерирате вашия офис!? Покажете на останалите, че здравословният начин на живот не е лукс. Нито е достъпен само за избрани. Колкото повече съмишленици привлечете на ваша страна, в толкова по-добър лидер се превръщате. Даването на пример в първо лице е заразително. Много по-човешко. И много по-привлекателно от сухите идеологии. Станете лидер първо на себе си. И бъдете "разтегливи"...Самоуправлявайте се!

Упражненията за разтягане са чудесен начин да проверим дали сме готови за ЛИДЕРИ...на нас самите?

 

Източник на упражненията е списание "Sport Life".

Доспортуване.
Ваша «Изпатиланка»

Галерия

Add comment