Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Фитнес»Тонификация»Йогилатес - нова мода в упражненията ум-тяло
Понеделник, 24 Октомври 2011 18:34

Йогилатес - нова мода в упражненията ум-тяло

От Платен Репортаж
Оценете статията
(5 оценки)
Йогилатес - нова мода в упражненията ум-тяло Lolita Studio
Йогилатес е съвременна тенденция в ум-тяло фитнеса. Заимства упражнения от Йога и Пилатес и ги интегрира в балансирана система от упражнения, наречена концепция Йогилатес - концепция за дух-тяло, работещи заедно по нов начин. Тренировката включва прецизни, контролирани, перфектно балансирани упражнения, които учат как да постигаме много с малко усилия. Здравите мускули са фундаментални в процеса на възвръщане на цялостната физическа форма и именно тук Йогилатес идва на помощ. Възстановява вътрешния баланс на организма. Къде може да се практикува Йогилатес и Пилатес в София - единствено в Лолита Студио (Пилатес Хаус) - опитайте!?
Какво е Йогилатес?                                                                                                                         ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ
Перфектно балансиран хибрид между две чудесни дисциплини: Йога и Пилатес. Йогилатес е откритие на Джонатан Урла от 1997 г. (САЩ) и оттогава печели огромна популярност. Йогилатес предизвиква интереса на медиите и редица топ списания в САЩ като Vogue, Elle, Bazaar, CosmoGirl, New York Times, Allure правят публикации за новата спортна дисциплина.

Какво се учи, практикувайки Йогилатес?
Ако искате чрез тренировка да оформяте както тялото, така и духа и да релаксирате в края на физическото усилие – опитайте Йогилатес. Тренировката включва прецизни, контролирани, перфектно балансирани упражнения. Ще се научите да постигате много с малко усилия. Контролираното дишане е важна част в Йогилатес практиката. Ще усвоите как дишането помага за Alina_Natasa_poseправилното изпълнение на упражненията без физическо претоварване. Йога позите са основни в тренировката, с тях ще постигнете душевна и физическа релаксация и ще успеете да синхронизирате духа и тялото.

 

Йогилатес помага ли за намаляване на стреса?

Да. Стресът е следствие на дисбаланс между чуства, съзнание и тяло. Йогилатес помага да се постигне пълен контрол върху тялото, да се забравят всичките ежедневни проблеми. Чрез физическото натоварване се постига увереност в движенията, релаксация на тялото и тонификация на мускулите. Йога и Пилатес работят основно връху малките мускулни групи (мускулните влакна), нещо трудно постижимо в други дисциплини.

 

Какви са предимствата на Йогилатес?

Ползите са безброй много, като започнем от увеличаване на гъвкавостта и силата, подобряване на стойката и цялостния баланс на тялото. Подпомага за пречистването на организма и облекчава болки в гърба, травми, артрит, както и спомага за нормалното функциониране на кръвообръщението. Пилатес тренировката засилва вътрешните сили, както често е казвал Джоузеф Пилатес „къщата на тайните сили". Йогилатес влияе стимулиращо на енергийното ниво, повишава дихателната ефективност и нормализира стомашно-чревния тракт.

 

Подходящ ли е Йогилатес за хора, които желаят бързо намаляване на теглото?
Йогилатес е подходящ за всеки: младежи, възрастни, вталени и не толкова. Йогилатес помага за тонифициране и стягане на мускулните групи, като по този начин подготвя тялото за други физически натоварвания, които служат за намаляване на теглото (аеробни физически упражнения). Здравите мускули са фундаментални в процеса на възвръщане на цялостната физическа форма и именно тук Йогилатес идва на помощ. Възстановява вътрешния баланс на организма. "Проблемите не започват отвън, а отвътре".

 

Какво ще постигнете с практикуването на Йогилатес?
Завършена елегантност. Йогилатес се концентрира върху качественото изпълнение на всяко движение, избягвайки неконтролирани повторения. Йогилатес, Пилатес и Йога се Alina_Ntasa-2характеризират с концепцията:"По-малко означава повече". Не правиш излишни упражнения. Дишаш. Дишаш много. Диша се систематично с гръдния кош и корема (поотделно) в ритъм с движенията. Много здравословни проблеми могат да бъдат коригирани с правилно дишане с гръдния кош и корема. Ще подобрите стойката си, дори може да удължите височината си с няколко сантиметра, тъй като ще изправите гърба и коригирате позата си.

 

Какви са ползите от Йогилатес?

- Концентрация. Йогилатес е дисциплина на духа на първо място.
- Тест за вашата интелигентност, интуиция, въображение, воля и памет.

- Ще подсилите мускулите без натрупване на мускулна маса.

- Ще поддържате висок тонус, ще стегнете бедрата, краката, хълбоците.

- Ще се чуствате чудесно в своето тяло!

 

Къде може да се практикува Йогилатес в София?
Алина-Наташа Кулеа е професионална инструкторка по Пилатес и Йогилатес в Лолита Студио (Пилатес House). Тя е първата и единствена носителка на престижния сертификат за Пилатес инструктор, издаден от American Council of Exercise (ACE) и от създателя на дисциплината Йогилатес – Джонатан Урла(САЩ). Йогилатес привлече медийното внимание не само в Америка, но и в цял свят!

Йогилатес и Пилатес –New York Style единствено в Пилатес House, София!
адрес: София, ж.к. Младост 4, Александър Малинов 87, City Corp Building, етаж 4
(близо до Бизнес Парка).

Add comment