Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Бременни, майки и бебета »Упражнения с ластици за бременни - предпазват ставите и дават мускулен тонус на бъдещите майки
Събота, 28 Април 2012 20:24

Упражнения с ластици за бременни - предпазват ставите и дават мускулен тонус на бъдещите майки

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(3 оценки)
Упражнения с ластици за бременни - предпазват ставите и дават мускулен тонус на бъдещите майки Foto: PETRA
Упражненията с ластик могат да се причислят към тренировката с тежести, за които вече писахме, мили бъдещи мами в статията "Упражнения за бременни с гири". Ластиците са различни видове - според дължината и колко са стегнати. С тези шарени гуми се правят много и разнообразни упражнения. Различните тренировъчни програми създават достатъчно добро съпротивление, за да ви натоварят по подобен на тежестите, начин. Най-голямото предимство на този мултифункционален уред за фитнес, както биха написали в рекламите, е че не заема никакво място. Ластикът се нагъва или навива на руло, което е с диаметър на топка за тенис. Можем да го носим в офиса и дори по време на командировки, за да си правим сутрешната гимнастика. Не губете повече време, поръчайте вашата гума за тренировки от ФАБРИКА Спорт на изключително изгодната цена от 12,00 лева за комплект от 2 броя ластика. Още тренировъчни ластици, които предлага Фабрика Спорт, може да поръчате тук. Не бива да забравяме, че бременността е строго индивидуален процес. И че всяка тренировка, независимо дали е за бременни жени или настоящи родители, завършва с едно добро разтягане, както вече писахме в статията "Стречинг за бъдещи мами".
Добре е преди да преминете към работа с ластик, да сте спортували предварително. В "Дневника на една бременна спортистка" можете да намерите съвети за това как да планирате Etapas_del_embarazoсвоята физическа активност по време на този толкова хубав етап от живота на всяка жена. Предварителната физическа кондиция е необходима, за да могат мускулите ви да привикнат към физическото натоварване, преди да ги подложите на съпротивлението на ластика.

В тренировъчната програма за бременни, показана на снимките, е използван ластик със средна стегнатост. Имайте предвид, мили ми момичета, че тази каучукова лента въобще не прилича на обикновената,с която едно време играехме на ластик. Тази е широка 12 сантиметра, мека и плоска като панделка. Има 6 цвята - жълт, червен, зелен, син, черен и сив. Цветът показва степента на съпротивление. Най-мек е жълтият ластик, най-труден за опъване - сивият. Можете да намерите ластици за тренировка в интернет магазина на ФАБРИКА Спорт.

Не е нужно да си купувате цялата палитра от ластици за фитнес. Всяка една от вас трябва да пробва и да избере според силите си, без да се надценява. Разтягането товари мускулите, колкото и вдигането на гири. Широчината и сечението на ластика са прецизно проучени. Изчислено е какво натоварване в килограми оказват на мускулите. Така всеки ще разбере, ако опъне например 50 пъти ластика, колко килограма е вдигнал.

Мили бъдещи майчета, би било добре предварително да знаете няколко неща за тренировката у дома с ластик или гума, както още е известен този многофункционален фитнес уред:

  • нагласете дължината на ластика според височината си - повечето ластици могат да се ползват на различна дължина;

  • загрейте добре ставите преди същинската тренировка - дори малко повече, отколкото нормално загрявате;

  • нужно е допълнително стягане на краката и ръцете по време на упражненията с ластици;

  • по време на една серия ластикът не се отпуска (винаги е леко обтегнат), амплитудата на движение се съобразява с това.

1. Мултифункционално упражнение с ластик за ръце - работи върху бицепс, подмишница и трицепс. Сериите се реализират една след друга без почивка между упражненията за различните мускулни групи на ръцете. Почивката от 30 секунди до 1 минута се прави след реализиране на трите упражнения. Следва втора и трета серия от трите упражнения заедно, които включват най-малко по 10 повторения /разтягане на ластика/ всяко едно. Привалната позиция на тялото е фундаментална за коректното изпълнение на упражненията. Гърбът прав, коремът глътнат, а дишането - равномерно.
PreMama-15
2. Упражнение с ластик за гърди - При това упражнение най-важното е да повдигнете ръцете на нивото на рамената, гърбът да е прав, коремът глътнат, а ръцете - винаги малко свити в лактите. Разтягането на ластика става малко над височината на гърдите. Препоръчителните серии са 3 с по 10 повторения в серия.
PreMama-16

3. Упражнение с ластик за крака, което работи статично и върху ръцете - В легнало положение по гръб, поставете гумата/ластика на ходилото, свийте колената към гърдите и хванете здраво ластика с ръцете в краищата. Упражнението се реализира динамично, като ръцете придържат ластика статично, а краката са тези, които се свиват и разтягат. Дишането да е равномерно. Препоръчителните серии са 3 с по 10 повторения в серия.
PreMama-17

4. Гребане в седнало положение, упражнение за гръб с ластик - гребането седнал е чудесно упражнение за тонизиране на цялата гръбначна зона. Поставете добре ластика/гумата под стъпалото, изправете гърба и глътнете корема. Дърпайте ластика имитирайки движението на гребане. За по-голяма ефективност, можете да разделите това упражнение за гърба на две части: първо дърпате ластика към гърдите като придържате лактите близо до тялото и свити и при второто движение - отваряте ръцете, с лактите изнесени на нивото на рамената и придърпвате ластика към гърдите. Препоръчителните серии са 3 с по 10 повторения в серия.
PreMama-18

5. Упражнение с ластик за бицепс и рамена - Това тонифициращо мускулите неа ръцете упражнение се реализира в седнало положение, като краката са отворени широко в страни. Прикачете ластика/гумата към ходилото на единия крак и започнете да го дърпате към противоположната на крака, гърда. Повторете движението и в другата посока. Препоръчителните серии са 3 с по 10 повторения в серия за всяка ръка поотделно.
PreMama-19

6. Упражнение с ластик за горната част на гърба - В седнало положение, сгънете ластика/гумата на две, хванете с двете ръце и прехвърлете главата. Веднъж позиционирани, започнете да сваляте ластика до където ви позволява гъвкавостта на тялото ви и вдигнете отново над главата. Ластикът винаги трябва да бъде "добре изпънат" в захвата. Препоръчителните серии са 3 с по 10 повторения в серия.
PreMama-20

7. Упражнение с ластик за мишници - В изправена позиция, застъпете ластика/гумата с единия крак. Хванете го в другия край с едната ръка и дърпайте до нивото на рамото. Повторете движението от другата страна. Не забравяйте да държите гърба прав, коремът глътнат и дишането равномерно. Можете да реализирате това упражнение за подмишница и предмишница едновременно с двете ръце, за което ще са ви необходими два ластика/гуми или един с по-голям размер. Препоръчителните серии са 3 с по 10 повторения в серия за всяка ръка поотделно.

PreMama-21


Снимките с упражненията с ластик за бъдещи майки са правени по време на 22 седмица от бременността на нашия персонален треньор Елисавета Шидерска.

Още снимки с упражнения за разтягане за бременни, може да намерите - тук.

Упражненията за бъдещи майки с гири, може да видите на следния линк - кликни тук

ПОРЪЧАЙТЕ вашия комплект от 2 различни по съпротивление ластика за тренировки от ФАБРИКА Спорт СЕГА -  за повече информация кликни тук

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610