Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Футбол»Блед, плешив и гениален
Понеделник, 12 Юли 2010 11:11

Блед, плешив и гениален

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(1 Оценка)

Погледнат отблизо, испанският национал Иниеста най-малко прилича на играч по футбол от всички, които принадлежат на отбора Световен шампион. Спокойно може да мине за какъвто и да е друг професионалист. Но въобще не минава за футболист. Секретар в Кметството на Фуентеалбия /родното му градче/, продавач на плодове, държавен чиновник...всичко друго, но не и футболист.

Неговият външен вид се различава генерално от този, който се „продава" добре в света на футбола. Няма татуировки, няма обеци, нито гривни. Блед е като обезмаслено мляко, с галопиращо оплешивяване на темето...Известни са ни САМО две негови екцентричности. Един ден каза на Кристияно Роналдо да си затвори устата. Включително придоби израза на типичния „гъзар". И другата му недискретност се прояви на 11 юли в Йоханесбург. Въпреки нормите на ФИФА, Иниеста без страх показа на света своето послание. Бе предзназначено за Дани Харке. Футболистът на Еспаньол, който вече е на небето. И оттам най-веротно ще види как на Андрес ще му сложат солидна глоба.iniesta-1

Може ли да се триумфира във футбола ако си толкова добро момче? Далеч от маркетинга, от фокуса на фотографите, без „кръстник", отговарящ едносрично в интервюта, с тон на гласа, който не може да пуснат по радиото...ограничавайки се единствено с това да играе футбол. Отговорът е ДА. Иниеста е истински. И тренира здраво, за да бъде такъв.

Това, че Андрес отбеляза гол на финала на Световното първенство, голът който ще промени Испания завинаги, след който мнозина ще кажат, че вече могат да умрат спокойно...не е нищо повече от справедливост в спорта.

Ако преди началото на първенството бе направено залагане с въпрос – „кой е предпочитания от испанците да вкара триумфалното попадение?" - може би големият процент щеше да избере футболиста на Барса. Но във футбола никога не се знае. На финала в Южна Африка същият този футбол бе готов да премира холандците с руска рулетка на дузпите. Където никога нищо не се знае. И нямаше да бъде честен. Сякаш за пръв път от мното време, справедливостта триумфира. Това, че честта да запише името си със златни букви в историята се падна на Иниеста, е повече от чудесно. Това е истинската премия за таланта и скромността.

3 коментари

 • Връзка към коментар Елисавета Четвъртък, 15 Юли 2010 15:11 от Елисавета

  Има само една причина за моето писане - да е увлекателно за четене!!!За да се забавляваме заедно!

  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 • Връзка към коментар Mel Сряда, 14 Юли 2010 14:47 от Mel

  Много увлекателно пишеш :)))

  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 • Връзка към коментар rado Понеделник, 12 Юли 2010 15:35 от rado

  interesna statia, bravo!!!

  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Add comment