Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Футбол»В Англия копират спортния град на Реал Мадрид
Понеделник, 06 Декември 2010 14:08

В Англия копират спортния град на Реал Мадрид

От Витаминаспорт
Оценете статията
(1 Оценка)
www.google.com www.google.com
Уморена от наеми и заеми, Английската футболна федерация реши да построи свой собствен спортен град. Примерът на Франция в с „Клерфонтейн" и на Испания с „Лас Росас" бе мотивиращ за създателите на футбола. Примерът, който използват британците обаче е „Валдебебас". Спортният град и лабораторията за високо спортно майсторство, създадени от кралския клуб по проект на Валтер Ди Салво, е голямата референция в световния футбол.
Италиянският специалист по физическа подготовка планира и пусна в действие центъра за Високо спортно майсторство „Реал Мадрид ТЕС", когато на „Валдебебас" все още управляваше Фабио Капело. Именно чудесните отношение между Валтер Ди Салво и настоящия селекционер на Англия е причина членове на английската футболна федерация да инспектират лично инсталациите в Мадрид.

Англичаните останали особено впечатлени от възможностите за персонално нутриционално изследване, които предлага спортната valter_di_salvoлаборатория. Както и от биомеханичните и нервно-физиологичните тестове, които се правят на кралските футболисти. Вдъхновени от видяното, британците планират да открият своя спортен град на „Сейнт Джорд Парк" през 2012 година.

И други „любопитни" са гостували на Реал Мадрид с цел да се запознаят отблизо с инсталациите на „Валдебебас". Сред тях изпъква визитата на НАСА и шефът на отдела по „Физиология и биохимия" в Хюстън.

 

Баня с лед и вечеря в съблекалнята, бе ключът за постигане на шампионски титли с Капело и Шустер. По ново време Валтер Ди Салво бе човекът, който се занимаваше с физическата подготовка в Реал Мадрид. Италианецът направи малка революция. Промени навиците на футболистите, което помогна да поддържат максимално ниво по време на деветте месеца на състезания.

 

Есенцията на Валтер, наричан все още в Испания Кристияно Роналдо на физическата подготовка, е следната - „Няма лимит от срещи за определени играчи на определени постове. Важното е физическата форма да се поддържа по време на деветте състезателни месеца. Ритъмът е на високо ниво, защото за да печелиш титли е необходимо да стартираш сезона добре, да продължиш добре и да го завършиш добре."

 

Персоналните тренировки бяха любими на Ди Салво. „Има играчи, които се развиват по различен начин от останалите и за това се Walter_di_Salvo_centro_Real_Madrid_Tecналага да се разделят на групи. Разбира се в персонализираната програма основно място заема и медицинския картон, особено за контузените. Индивидуалната работа е фундаментална."

 

Възстановяването след мач е от огромно значение за специалиста по физическа подготовка.

Възстановяването задължително започва веднага след като съдията свири край на срещата. Отдавна в съвремениня футбол изчезна обичая след финала на мача, отбора да се раздели и всеки да вечеря където си поиска. „Колкото по-голям избор от методи на възстановяване имат футболистите веднага след мач, толкова по-подготвени ще бъдат за следващия кръг. За мен възстановяването започва още в първата минута след края на сблъсъка, не бива това да се оставя за следващия час, още по-малко за следващия ден. За това в мига в който излязат от игрището, футболистите влизат в ледена вода за около 5 минути.После се грижим и за правилното хранене. Нутриционистът на тима стабилизира определен тип хранене, което позволява на момчетата да възстановят всичко загубено по време на игра. Този тип храна може да се хапне още в съблекалнята."

Add comment