Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Футбол»Винаги съм искал да съм в 11-те на България, остава само да си изработя пътя до там
Четвъртък, 01 Септември 2011 21:26

Винаги съм искал да съм в 11-те на България, остава само да си изработя пътя до там

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(4 оценки)
fofo: PETRA fofo: PETRA
Даниел Тонев Цветков (05/08/1994) започва да играе футбол във Витоша, Бистрица, а по-късно преминава в детско-юношеската школа на ЦСКА. Крило. Висок е 179 сантиметра и тежи 72 килограма. Като малък е приятно закръглен и никой не мисли,че ще играе футбол. Всичките приятели на родителите му, ги съветват да запишат Даниел да тренира борба. Той убеждава и близки и познати в противното и днес ще учи за професионален футболист в Испания. Част е от екипа на Инфо-Спорт от месец юни 2011 година.

Dani_F-11. Опиши се като футболист с три думи?

- Непукист, малко луд и много амбициозен.

 

2. Кога и защо започна да тренираш футбол?
- Бях на 8-9 години, когато започнах да тренирам футбол. Никой не ме е карал, сам исках. Много обичах да играя футбол пред блока и заради това. Вътрешно усещане ме кара да играя футбол, не е обяснимо с думи, просто искам да стана най-добрият.

 

3. Кои са първите ти футболни спомени? Първият треньор, първият клуб, първият официален мач?
- Още от училище (125 СОУИЧЕ в София), там имахме отбор и се събираше цялото училище да ни гледа. Най-ярко си спомням, когато играех футбол с баба пред блока, майката на майка ми. Баба Мария пазеше на вратата, а аз играех нападател, а иначе първият ми треньор се казва Методи Георгиев. Започнах при по-големите в ЦСКА, при набор 1993. Като малък бях приятно закръглен и никой не мислеше,че мога да играя футбол. Всичките приятели на моите родители ги съветваха да ме запишат да тренирам борба. Първият официален мач не си го спомням много добре. Беше във Витоша Бистрица.

 

4. Съзнателните юношески години във футбола ти преминаха в...?

Dani_i_Kris-4- Ту във Витоша, Бистрица, ту в ЦСКА. Това лутане беше следствие на това, че в ЦСКА не намираха време да ми обърнат внимание и да ми дадат шанс.

 

5. Кога и защо реши, че искаш да играеш футбол, извън България?

- Винаги съм искал да играя в Испания и по точно в Барселона. Но до 14 годишната ми възраст, не бях готов да играя извън България. Но тогава дойде възможността да отида в Кипър и се възползвах, което отвори много мирогледа ми, въпреки, че не останах да играя там, не защото не ме искаха, дори ме поканиха в мъжкия отбор на Омония и малко по-късно в Аполон. Разбрах, че в България е трудно да пробиеш само с талант и качества. Трябва да имаш или пари или "чичо владика".

 

6. Как осъществи контакт с настоящия ти клуб Сан Себастиан де лос Рейес?

- Семейството ми се свърза с представители на Инфо-Спорт, сайтът за мениджърски услуги на професионални и подрастващи спортисти, които още през юни ми осигуриха проби в Мадрид. В началото на август дойдох отново, за да продължа с "футболните изпити", на които подлагат всички желаещи да играят футбол в детските школи на професионалните клубове в Испания.

 

7. Първите ти впечатления от испанския футбол на ниво подрастващи? И от твоя отбор Сан Себастиян де лос Рейес?
- Треньорът в Канияс, Александър Дюлгеров е един от най-симпатичните и спокойни хора, които съм срещал в живота си. Прие ни всички като свои деца, въпреки недостатъците ни, и ни Dani_F-2даваше ценни съвети през цялото време, докато траеше пробата. Специално за футбола при подрастващите в Испания ми прави впечатление, че е тактически много подреден, всеки знае какво да прави на терена, друг е въпросът дали може...Испанският футбол дори на това ниво е много по-бърз от българския. Базата и треньорите на Сан Себастиян де лос Рейес са много добри и мисля, че ще ме научат на много нови важни за футбола неща.

 

8. А професионалния футбол в Примера как ще оцениш?
- По десетобалната система за оценяване бих сложил на Примера дивисион оценка 15. Много красив, бърз, динамичен, подреден, атрактивен. Бързината с която се мисли на терене и циркулацията на топката са впечатляващи, особено в Барселона. Харесвам много Лео Меси, но не бих отказал да съм съотборник на Кристияно Роналдо.

 

9. Каква роля играе семейството ти в твоята бъдеща професионална кариера? Къде стои българският национален отбор в нея?

Dani_i_Kris-5- Моето семейство винаги ме подкрепя. Не винаги са вярвали, че ще стана футболист, но аз ги убедих в това. Ние сме голямо семейство (с 4 деца), подкрепяме се взаимно и се обичаме много. Без тях нямаше да стигна до тук, най-вече заради майка ми Елена и човекът, когото обичам като баща - Ники.
Бих искал, колкото се може по-бързо да играя за българския национален отбор, за мъжкия отбор, защото това ми е мечта откакто искам да стана футболист. Винаги съм искал да съм в титулярните 11 на България. Остава само да си изработя пътя до там!

 

10. След преживяното до тук, с какво се промениха мечтите и футболните ти амбиции?

- С нищо не са се променили, а още повече се увеличи желанието ми да триумфирам във футбола и амбицията да стана един от най-добрите.

 

Още по темата "Юноши на ЦСКА ще игрят футбол в Испания" тук.

1 Коментар

  • Връзка към коментар Todor Понеделник, 05 Септември 2011 02:09 от Todor

    Bratle , pojelawam ti kasmet v jivota
    Nai weche v fydbola .. neka mechtite ti da se zbadnat :))

    Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Add comment