Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Норматива»Норматива за БЕЗПЛАТНО използване на материали от Витаминаспорт
Сряда, 09 Февруари 2011 13:13

Норматива за БЕЗПЛАТНО използване на материали от Витаминаспорт

От Витаминаспорт
Оценете статията
(2 оценки)
Приятели, от името на целия екип на Витаминаспорт и от това на нашите спонсори, ви благодарим най-сърдечно, че се вълнувате от публикациите в нашия интернет наръчник по спорт и култура на физиката. Тематиката, читателите, методите, илюстрациите, ни са строго специфични. Това, че информацията, която публикуваме ви е интересна, означава че сме на прав път! От авторска гледна точка обаче, начинът, по който други медии използват нашите текстове и снимки, НЕ ни се струва коректен! Не е коректен нито от журналистическа, нито от приятелска гледна точка!
Цитирането на името на автора и слагането на линк към vitaminasport.bg в края на дословно копиран текст и снимки, не означава, че етиката в професията е спазена! Колеги, ако наистина има информация, която вълнува вашата публика или спонсори, нямаме нищо против да я използвате съвсем БЕЗПЛАТНО! Но го направете по коректния начин!Уважете труда на автора и усилията на нашите спонсори, които в тези не леки от икономическа гледна точка времена, продължават да подпомагат не само медиите, но и спорта като цяло!

Какво ще рече коректно цитиране на статия и снимки от Витаминаспорт!?

Като начало би било добре да се поиска разрешение от автора. Ако нямате контакт или нямате време за това, разрешението е резюме:

  • резюмирайте нашия текст или интервю и сложете линк за повече подробности към статията от www. vitaminasport.bg
  • публикувайте първите 5 от 15 въпроса от интервю на наш автор, за останалите 10 въпроса – сложете линк към www.vitaminasport.bg
  • вземете снимка, но добавете името на автора и на сайта, от който е свалена www.vitaminasport.bg


По този начин ВАШИТЕ читатели ще имат възможност да стигнат до първоизточника на материала. Така и нашите спонсори ще получат, това което получават и вашите - реални влизания на читатели/евентуални бъдещи клиенти, нали!?

 

Normativa_VITПишем тази витаминозно-спортна НОРМАТИВА в рамките на добрия тон, колегиалното отношение и приятелските чуства!

 

Убедени сме, че не само ЗАКОНЪТ е наш защитник. И не бива да се «крием» винаги зад юридическите нормативи. Отговорността за спазването на правата и задълженията е наша!

 

Ако всяко средство за масова информация направи по едно малко усилие, убедени сме, че скоро ще имаме това, към което се стремим всички - България да бъде едно по-добро място за живеене!

 

Благодарим за вниманието и най-вече за отношението към нашата малка, скромна и уважаваща своя и на другите колеги,труд!

Екип на Витаминаспорт

Add comment