Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Стил»Моуриньо, пътник 22С
Неделя, 15 Август 2010 12:50

Моуриньо, пътник 22С

От Витаминаспорт
Оценете статията
(1 Оценка)
„Калде, направо не мога да повярвам какво ми се случва!?". Лицето на Анхел Риверо, фотограф на вестник „Марка" е цяла една поема. „Какво става?" – пита притеснен колегата журналист Хосе Луис Калдерон. „Погледни кой седи зад мен!". Хосе Луис се обръща и вижда.... Жозе Моуриньо. Треньорът на Реал Мадрид сладко е поседнал със слушалки на ушите на седалките, отдредени за медиите в самолета за Мюнхен.
Белите спечелиха първия си трофей за сезона на баварска земя, след като победиха след изпълнение на дузпи с 4-2 Байерн Мюнхен. „Франц Бекенбауер" вече е в Мадрид. Но интересната история с Моу тепърва ще набира фенове в интернет пространството...

article-0-04397A46000005DC-736_634x865Журналистите започват да окупират своите места в самолета за Мюнхен. Жозе обаче не мръдва от своето 22С. Издържа стоически хаоса, в който пътуващите се опитват да нагласят багажа. Португалецът дори не отваря очи. Слуша спокойно музика точно 6 реда по назад от местата, отредени за футболисти и треньори на кралския клуб, където вече са се настанили Хорхе Валдано, Емилио Бутрагеньо и Мигел Пардеса. Два часа и половина далеч от своя сектор...като още един журналист. Моу слуша музика с огромни слушалки в цвят портокал. След като учтиво моли седналия пред него фотограф на „Марка", да му услужи с вестника, Жозе прехвърля страниците на ежедневнка и отново потъва в ритъма на любимите си песни...докато един инцидент не го вади от блаженството! Треньорът, спокойно отпуснал тяло, е поставил единия си крак върху пътеката между седалките, бива настъпен жестоко от минаващия стюард. На лицето на Моу се изписва болка и португалецът присвива очи, за да изтърпи напрежението. Стюардът в потрес от стореното и не спира да се извинява на пострадалия. Жозе, въпреки болката, учтиво приема извиненията.
Няколко минути по-късно обаче, шегаджийски настроеният фотограф на „Марка" вижда приближаващия се плавно стюард и прошушва на седящия зад него треньор – „Мистер, внимавай, че идва..." – казва Анхел Риверо. „Чакай да видиш какво ще се случи" – с усмивка му отговаря Моу. Когато момчето се приближава до мястото на наставника на Реал Мадрид, чува „ Ей, какво става с теб? Да не би да си от Барселона?" – през смях го пита Жозе. „Не, господине, от Реал Мадрид съм. Съжалявам наистина, много съжалявам. Вие добре ли сте?" – отговаря стюарда. „Да, разбира се. Не се притеснявай!" – намигва му шеговито португалеца.
В края на първото си пътуване с медиите, Моуриньо отново изненадва всички. Веднага след кацането, изпреварва стоящите пред него докато стигне до обичайното си място – до своите помощници от треньорския щаб. Време бе да поеме „юздите" на своя нов отбор след двата часа на „спокойствие" сред „колегите" от пресата....

Add comment