Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Здраве»Технология»Лепенки за намаляване на болката в мускула
Понеделник, 08 Ноември 2010 16:05

Лепенки за намаляване на болката в мускула

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(9 оценки)
Помните ли онези розови лепенки, които се появиха за първи на гърба на Дейвид Бекъм? Все още играеше в Примера дивисион. Премиерата им бе в мач между Реал Мадрид и Депортиво. Тогава станаха повод за всякакъв тип коментари. От това, че скриват нова татуировка. До твърдения, че е маркетингов трик...Нищо подобно! Лентичките, които все още могат да бъдат видяни по кожата на Дейвид са част от придобиваща все по-голяма популярност медицинска техника, наречена „Кинезио тапинг". Японският метод на лечение помага за намаляване на болката в мускула. Днес се използва от хиляди елитни спортисти.
Какво всъщност представлява ефектът на залепените лентички върху възпалените сухожилия или мускули?

lepenki-5„Кинезио Тапинг" е японска техника от последно поколение, която революционира света на спортната медицина. Физиотерапевтите говорят за нея като за „магичните лентички", защото „служат за всичко и имат невероятен заздравителен ефект" – коментира Алваро Сероло, физиотерапевт на Националната верига по голф „Пежо тур".Lepenki_-1

 

Този метод на лечение, може да се предпише както за мускулни контузии, удари, енземи, така и за най-елементарното – подобряване на физическото състояние на спортиста. Лепенките повишават мобилността и гъвкавостта на тялото.

 

Начинът, по който функционира тази нова техника, е простичко казано, елементарен. Превръзката се залепя към кожата, за да увеличи разстоянието между нея и мускулите, което редуцира напрежението върху мускулите и провокира увеличаване циркулацията на кръвта и дренажа на лимфите. Като резултат се намалява болката, спазмите на мускулите и възпалението. А се засилва натуралният процес на самозаздравяване на организма. Продуктивността на Бекъм е най-добрият пример за това че тази японска техника функционира добре...също като чудесата от 1001 нощ.

 

Техника все още в еволюция... Японецът Кензо Касе е откривателят на тази метод на лечение на спортни травми. Служи за почти всички контузии. С уточнението,че не ЛЕКУВА, а намалява болката в мускула. В момента се експериментира с деца, които страдат от парализа на лицето /парализис фасиал/.

 

Много спортисти я използват ... без да са контузени. Тези лентички повишават гъвкавостта на тялото и някои спортисти я използват, Lepenki-3за да подобрят продуктивността си. Да тонифицират определени мускулни групи. Та дори и с психологически ефект за контрол върху болката. Спринтьорите могат да подобрят резултати си, защото се редуцира броя на подскоците.

 

Националният отбор по волейбол на Япония бе първият тим, който включи в подготовката си тази техника.

 

Ако имате проблеми с мишката на компютъра...Помага да се преодолее „синдрома на мишката". Болка, която се появава в китката и в много случаи е провокирана от неправилното използване на мишката. Най-често става въпрос за тендовагинит, чиито симптоми могат да се редуцират с помощта на „магичната" лентичка.

Важно – тези лентички не лекуват. Просто намаляват болката при контузии. Без точна диагноза от лекар-специалист и посещение при физиотерапевт, възстановяване не може да има.

 

Вече се продават в аптеките....Едно руло от 4 метра струва около 15 евро, но още веднъж подчертаваме, че САМО с помощта на специалст, който знае къде точно да залепи лепенката, ефектът е пълен. Не се препоръчва за използване в домашни условия. Само ще похарчите парите си.

Lepenki-4

Бекъм вече направи модерни лепенките за горене на мазнини...и уцели в 10-та с подобна на тази техника. Лепенките за горене на мазнини увеличават количеството изгорени мазнини, които се топят една от друга. По този начин се получава по-голям прилив на енергия в човешкото тяло.

 

Името на тези лентички е LifeWife и днес са много играчите на Реал М, които ги използват. Изобретени са от един отдел на НАСА, където се прозизвеждат продукти, формирани от атоми.

 

Add comment