Отглежда се от векове заради медицинските си свойства и аромата. Пръчката от канела, приготвена като чай подобрява храносмилането, помага да се регулира нивото на глюкоза в

Зехтин – хидратира отвън и отвътре
Жителите на Гърция, Южна Франция, Италия и Испания ежедневно се «защитават» от сърдечно-съдовите заболявания, благодарение на това, че използват зехтина в кухнята си. Ценното течно «злато» е естествен антиоксидант, регулира холестерола, подмладява артериите, глижи се за сърцето и поставено върху кожата служи като емулант – хидратира и поддържа кожата свежа и стегната.
Чесън – лекува всичко
Дължи своите свойства на миризмата и на една летлива субстанция – въглеводород, способен да проникне през всякави бариери и който се елиминира чрез потта. На всичкото отгоре има много добър вкус и действа като натурален антибиотик – антивирусен, антигъбичен и антисептичен, използва се също външно за всякакъв тип инфекции.
Розмарин – енергиен стимулант от Средиземно море
Растението и маслото от размарин са натурално антисептично и укрепващо средство. Ако се усещаш много уморен, няклоко капки от маслото или няколко стръка розмарин, кипнати във вода стигат за едно масажче, което ще върне силите ти за няколко минути. Отварата от розмарин пък е подходяща за блестяща и здрава коса.
Кисело мляко – за имунната система и чревната флора
Ферментиралото мляко, благодарение на бактерията «лактобацилиус» притежава свойствата на медицински хранителен елемент. Киселото мляко е хранително и е способно да заздрави всякакъв тип стомашни инфекции и проблеми с храносмилането. За външно приложение е подходящо за л

Ябълка – антихолестерол и антистареене
Англичаните имат един рефрен, който гласи «който яде по една ябълка на ден, държи доктора далеч от ме». Този популярен плод служи за да се избегнат всякакъв тип болки. Регулира стомашно-чревната система, богат е на витамини и минерали, които помагад за пречистването на организма, регулира нивото на холестерол в кръвта, подобрява храносмилането и е превантивна мярка срещу определи видове тумори.