Хапването на един лимон или пиенето на сока от един лимон рано сутрин е най-евтиният начин за предпазване от болести. Освен страхотен източник на витамин С, лимонът е хранителен

Червена боровинка - използвана от индианците за лекуване на рани и елиминиране на инфекции.
Научните изследвания показват, че боровинките са превантивна мярка срещу инфектиране на бактериите в устната кухина, храносмилателната система и пикочните канали защото имат антипривличащ ефект /отблъскващ бактериите ефект/. Предпазват от това, някои патогенни бактерии да се прилепят към мукозните мембрани и клетъчните стени. На всичкото отгоре притежават една от най-високите стойности на антиоксидантен капацитет заради високото си съдържание на проантоцианид А, който защитава свободните радикали и помага да се избегнат сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои тумори.
Ананас – противовъзпалителен плод.
Някои народи използват ананаса като средство за лекуване на ....всичко. Заради богатато си съдържание на ензима «бромелин» е превъзходен за преработването на протеините и успокоява киселините в стомаха, помага на лошото храносмилане и газовете...Също така е подходящ за намаляване на възпалението при удари и хематоми.
Соя – натурален естроген.
Соята напоследък е обект на много изследвания заради високото си съдържание на изофлавони, познати като фитоестрогени, които изпълняват функциите на вегетативни хормони. Употребата на соя, особено в периода на менопауза при жените, е особено желателно защото помага в борбата срещу остеопорозата, ракът на гърдата и матката, както и за гинекологични проблеми от широк характер. При мъжете намялава риска от сърдечносъдови заболявания защото регулира нивото на холестерол и триглицериди.
Годжи – натурални антиоксиданти.
Приличат на стафиди, само че имат червен цвят. Тяхната стурктурна композиция е богата на антиоксиданти като витамин С, аминокиселини, фибри и хидрати. Дават енергия и «бомба» от витамини, които отдалечават болестите и са мултифункционална хранителна добавка.