Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Фитнес»Фитнес фестивалът Arnold Fitness Weeekend за първи път в Европа - Мадрид, Испания
Събота, 08 Октомври 2011 13:44

Фитнес фестивалът Arnold Fitness Weeekend за първи път в Европа - Мадрид, Испания

От Витаминаспорт
Оценете статията
(2 оценки)
www.google.es www.google.es
Arnold Fitness Weeekend, едно от най-големите спортни събития в САЩ, от 6 до 9 октомври, 2011 година гостува за първи път в Европа. Арнолд Шварценегер лично присъства на събитието в испанската столица Мадрид, провеждащо се под името Arnold Classic Europe. От 1989 година насам, този форум на здравите мускули се отбелязва в Кълъмбъс, Охайо. Последният фестивал събра 1800 културисти и фитнес атлети и над 180 000 зрители. 3000 атлети от 60 държави са записаните за участие във форума, който се провежда в Конгресния дворец в центъра на Мадрид. Състезанието има над 10 разновидности - от физиокултуризъм и фитнес до фектовка и канадска борба.
Три са сценариите, на които се съревновават участниците в Arnold Classic Europe - бокс, карате, кикбокс, цялата разновидност на фитнес дисциплините. В програмата присъства ARNOLD-1включително и 5-километров крос, който ще се състои в неделя в парка "Хуан Карлос Първи", като стартът ще бъде даден от бившия губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер.

Въпреки, че се състезават спортисти в 14 различни дисциплини, фитнесът и културизмът са тези, които приковават вниманието на зрителите по време на Arnold Classic Europe, имайки предвид, че това е третото най-важно събитие в тази сфера на световно ниво.

 

За онези, които не са много фамилиаризирани с бодибилдинга и телата на повечето конкурсанти може би изглеждат еднакво, ще припомним какво оценяват съдиите на такива състезания. 9 са арбитрите, които поставят оценка на състезателите, като критерият им се базира на три фундаментални аспекта: симетрията на тялото (лява и дясна част), хармония между горна и долна част на тялото и разбира се - релефът на мускулите. Във финалната част, всеки от сътезателите има 1 минута, за да позира и покаже най-добре своето мускули, като за фон може да използва музика по свой избор.

 

ArnoldАрнолд Шварценегер никога не забравя от къде е тръгнал и винаги подчертава, че "дължи всичко на спорта". Резултатът от този "дълг" е именно Arnold Fitness Weeekend, който подчертаваме още веднъж, за първи път напуска територията на САЩ и гостува в Мадрид, Испания под името Arnold Classic Europe. На 7 октомври 2011 година, холивудския актьор откри музей, посветен на неговия живот и спортна кариера в родната си Австрия. Музеят се намира в градчето Талбел Грац, на около 200 километра от Виена, и неговото съществуване е изцяло по инициатива на Шварценегер.

Арнолд Шварценегер е печелил 7 пъти титлата "Мистър Олимпия" - най-престижното състезание по културизъм и това, което му отваря пътя към Холивуд и киното. Широката публика се запознава с актьора през 1982 година със филма  "Конан Варваринът", катапулт за Арнолд към славата.

Add comment