Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Футбол»Тренировката на ИДЕАЛНИЯ футболист
Вторник, 28 Септември 2010 20:00

Тренировката на ИДЕАЛНИЯ футболист

От Витаминаспорт
Оценете статията
(14 оценки)
Или това как краката, топката и таланта, съвсем не са достатъчни за триумф. Идеалният футболист на 21 век тренира по „гладиаторски". В епохата на вихрещи се футболни страсти в Шампионска лига, няма ФЕН в света, който да остане равнодушен към завидните физически качества, които демонстрират футболистите от елита. Къде е разковничето за моделирането на „гладиатора" на 21 век? Защо играчите по футбол са новите обществени икони? Как се мотивира подобен персонаж, за да играе на 100%?
ИДЕАЛНИЯТ футболист следва специфична индивидуална програма на тренировки. Неговата мания е да няма нито грам мазнина по тялото. Умората не е извинение, трябва да работи по 5-6 часа всеки ден. Той е първият, който идва на тренировка и последният, dimitar_berbatov_wallpaper_56който си тръгва. Много често чистачът на съблекалните, се обажда на съпругата му и я моли да не сервира супата, лещата или някое от първите ястия, с които се храни по обед, защото футболистът „имал още малко работа".

Тренировките започват в 11 сутрин. ИДЕАЛНИЯТ футболист обикновено пристига в 10. Влиза в базата дори по-рано от треньора. Казва „Добро утро" на охраната и отключва съблекалните. Слага късите панталони и влиза във фитнеса. Отделя 50 минути за силови упражнения. Минава последователно през различните машини и задължително отделя време за велоергометъра. Понякога работи само за крайници – бедра, глезени и адуктори. Друг ден отделя внимание на горната част на тялото си – бицепс, трицепс, коремна мускулатура.
Лекарите и физиотерапевтите препоръчват на всички футболисти да правят коремни преси преди всяка тренировка, за да се предпазват от контузии. Не всички обаче изпълняват. ИДЕАЛНИЯТ футболист е от тези, които имат шоколадова таблетка вместо корем под фанелката. Достига до 300 преси на ден.

Целта му е да излезе достатъчно загрял и във форма на тренировъчния терен. Нарича се – план за избягване на контузии. Особено значение има за схващанията, мускулните бодежи и скъсването на влакна. Нашият футболист посвещава достатъчно време и на diego-forlan-uruguaiупражненията за еластичност и гъвкавост. Целта е да бъде маскимално подвижен и потентен. Едва след тази физическа подготовка, ТОЙ излиза на игрището с останалите си съотборници. Треньорът казва за него, че тренира с илюзията на тийнейджър. Наставникът на втория отбор на неговия клуб е поставил снимки с тренировките на ИДЕАЛНИЯ в съблекалнята на децата. За да вземат пример.

Към 12.30 – 12.45 приключва тренировката. Нашето момче остава още за да се разтегне добре. Други отиват направо под душа. Той обаче е един от обичайните в сектора за възстановяване. Влиза в басейна с лед. След това в този с топлата вода. Успокоява мускулатурата си близо час и половина и след това се оставя в ръцете на масажистите. След релакса в ръцете на физиотерпевтите следва душ, тоалетна и храна. Тръгва си към 14.30.

Всички знаем, че ИДЕАЛНИЯТ е изключителен футболист.Това което почти никой не подозира обаче е, че е една земна и спокойна личност.Не му харесва да излиза нощно време по дискотеки. Живее с братовчед си – например. Играе тенис на корт – неговата страст. Голям специалист е в приготвянето на млечни шейкове.

ИДЕАЛНИЯТ футболист има на разположение специалист по спортна психология, който помага не него и съотборниците му, да бъдат максимално продуктивни, анализирайки както техните качества, така и тези на съперника. Футболистът не е много наясно с това което прави. Не знае колко време задържа топката, колко пъти се връща за нея, колко километри пробягва на мач. Това което прави психолога е да предостави реалните данни, показващи, че всъщност топката се притежава съвсем малко време, по-малко от минута и футболиста има съвсем малко възможности за пробив. Същото прави и с данните за съперника. И след това го практикуват на тренировка. Играчът трябва да е наясно, че през 90% от времето на мача няма да има контакт с топката, но трябва да бъде концентриран на 100%.

indeximages

1 Коментар

  • Връзка към коментар tihomir Вторник, 11 Септември 2012 11:53 от tihomir

    mnogo iskam da igraq futbol,no nikoi v bg trudno stava,a iskam jivota da premine samo vyv futbol i qki trenirovki

    Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Add comment