1.САЩ - Червена боровинка - използвана от индианците за лекуване на рани и елиминиране на инфекции.
Научните изследвания показват, че боровинките са превантивна мярка срещу инфектиране на бактериите в устната кухина, храносмилателната система и пикочните канали защото имат антипривличащ ефект /отблъскващ бактериите ефект/. Предпазват от това, някои патогенни бактерии да се прилепят към мукозните мембрани и клетъчните стени. На всичкото отгоре притежават една от най-високите стойности на антиоксидантен капацитет заради високото си съдържание на проантоцианид А, който защитава свободните радикали и помага да се избегнат сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои тумори.
2. Мексико – Лимон – поддържа здравето и контролира мазнините.
Хапването на един лимон или пиенето на сока от един лимон рано сутрин е най-евтиният начин за предпазване от болести. Освен страхотен източник на витамин С, лимонът е хранителен елемент с диуретични и депоративни /пречиствателни/ качества заради високото си съдържание на Калий. Притежава свойствата на натурален антибиотик.Повишава количеството на левкоцитите в кръвта и защитните клетки. Добро пречиствателно и диуретично средство е. Помага за циркулацията на кръвта. Притежава антиоксиданти, които предпазват от тумори на кожата, на черния дроб, на дебелото черво, на стомаха...Един сок от лимон на гладно, помага да подобриш защитните сили на организма и да се предпазиш от инфекции и на всичкото отгоре поддържа белотата на зъбите ти. Можеш да иползваш лимона външно – за почистване на рани защото е натурално антисептично лекарство, антивирусно и антибактериално.
3. Индонезия – Ананас – противовъзпалителен плод.
Живеещите на острова използват ананаса като средство за лекуване на ....всичко. Заради богатато си съдържание на ензима «бромелин» е превъзходен за преработването на протеините и успокоява киселините в стомаха, помага на лошото храносмилане и газовете...Също така е подходящ за намаляване на възпалението при удари и хематоми.
4. Хималаите – Годжи – натурални антиоксиданти.
Приличат на стафиди, само че имат червен цвят. Тяхната стурктурна композиция е богата на антиоксиданти като витамин С, аминокиселини, фибри и хидрати. Дават енергия и «бомба» от витамини, които отдалечават болестите и са мултифункционална хранителна добавка.
5. Япония – Соя – натурален естроген.
Соята напоследък е обект на много изследвания заради високото си съдържание на изофлавони, познати като фитоестрогени, които изпълняват функциите на вегетативни хормони. Употребата на соя, особено в периода на менопауза при жените, е особено желателно защото помага в борбата срещу остеопорозата, ракът на гърдата и матката, както и за гинекологични проблеми от широк характер. При мъжете намялава риска от сърдечносъдови заболявания защото регулира нивото на холестерол и триглицериди.