Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Събития»Рейки в Испано-българския център в Мадрид
Сряда, 28 Юли 2010 21:06

Рейки в Испано-българския център в Мадрид

От Витаминаспорт
Оценете статията
(0 оценки)
Снимка - centrohispanobulgaro.com Снимка - centrohispanobulgaro.com
Испано-българският център в Мадрид канализира положителна енергия към българските имигранти в испанската столица. И това не е шега! Съвсем сериозна възможност за Рейки терапия, предоставя социално-културният център към регионалното правителство на Мадрид, администриран от асоциация „Св.Св.Кирил и Методий". Рейки? Що за интересен термин е това? И на всичкото отгоре безплатен за българи? Няма нищо общо с религията. Практикува се от хора с различна религиозна принадлежност – християни, мюсюлмани, будисти, атеисти. Рейки канализира универсалната и духовна енергии, които хармонизират тялото, духа и съзнанието. Смесица от практична здравословна техника, мироглед и начин на живот
Няма структура. Нито йерархия. Нито задължения. Какво третира Рейки?
reiki-1
Физически болки, контузии, рани, лош метаболизъм, наднормено тегло, инфекции...Стрес, безсъние, лоши ментални навици, конктретни страхове. Емоционални проблеми, тъга, депресии, агресивност. Рейки се използва за медицинско лечение. Признато е за алтернативна терапия от Международната здравна организация.
Дава на практикуващия духовна хармония, вътрешен мир, уравновесеност. Много от хората, докоснали се до Рейки казват, че се чустват близо до своя личен Бог. С Рейки приемаш универсалната енергия. Някои я наричат още „енергия на чистата любов", а други „божествена енергия".

Историята разказва, че доктор Микао Усуи, университетски преподавател и монах в Япония поставя началото на Рейки в края на 19-ти век. Той е първият Маестро. След дълги години на проучвания в Индия, Япония и Тибет, д-р Усуи перфекционизира техниката за канализиране на универсалната енергия, пренасочвайки я към нас, за да ни оздрави и координира.

Енергията е известна под името „чи". При акупунктура се използват игли, които я преливат в тялото. Друга позната японска техника за релакс, която използва „чи" е Шиатсу. В Индия същата тази енергия се нарича „прана". В упражненията за дишане и йога именно тя се активира. Независимо как се нарича обаче, хармонизирането на енергийната система е в ръцете на всеки един от нас. В човека е силата да подобри съществуването си на всички нива – физическо, емоционално, духовно.

Рейки се преподава в специални курсове. Учението се предава от маестро на маестро. Директно. Няма друга форма. По настоящем има близо 200 000 преподаватели и техният брой се увеличива, благодарение на популярността, придобита през последните няколко години. Рейки използва серия от свещени символи, които активират енергията, според нуждите на практиканта. Най-важнота за Рейки, че освен метод за подобряване на здравето, е начин на живот. reiki-3

Д-р Усуи базира своята практика върху фразите, написани от японския император Мейхи. Той дава насоки как да бъде канализирана енергията. Как да се живее в храмония с нея. В резюме са следните:

          Поне днес не се ядосвай

          Поне днес не се притеснявай

          Благодари за хубавите неща, които имаш в живота си.

          Работи честно

          Бъди мил

Това е форма за изграждане на здрава и уравновесена личност. Рейки може да бъде насочена директно към някоя болежка. Или генерално – за създаване на хармония в тялото. Всеки човек може да практикува Рейки. Не е специфичен ген, който притежават малцина. Практикуващият Рейки става част от една система, която канализира енергия. Какво означават основните принципи на Рейки в детайли?

Поне днес не се ядосвай. Ядът, болката, негативизма са отрицателни усещания, които провокират насилие. Насилието не е добро. Генерира още повече насилие. За това според Рейки би било добре да премахнем този термин въобще от нашето ежедневие.reiki-4

Поне днес не се притеснявай. Концепцията се състои в това да се занимаваме с нашите си неща ден за ден. И да не пре-бързваме. Да пре-стъпваме правилата.Да не пре-движдаме ситуации, които все още не са се случили.Радвай се на живота си днес, не пре-дрешавай бъдещето.

Поне днес благодари. Демострирай твоя благодарност пред някого. Всеки ден би трябвало да благодарим за нещата, които ни заобикалят. По този начин човек се чуства добре с преживянето. Няма страхове. Няма вина. Не трупа негативни емоции¡

Най-важното! Практикуването на Рейки е лесно. При нашите приятели от Испано-българския център в Мадрид, които правят живота ни по-лесен. Всички понеделници на месец август. От 19.00 до 20.00 часа. С предварително записване. Рейки-терапия за всички нуждаещи се. Испано-българският център към Съвета по заетостта, жените и имиграцията на автономна област Мадрид се намира  на ул. Paseo de la Habana, 87.

Add comment