Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Стил»Реал Мадрид е причина за раздялата на Месут Озил и Анна
Понеделник, 22 Ноември 2010 14:04

Реал Мадрид е причина за раздялата на Месут Озил и Анна

От Витаминаспорт
Оценете статията
(4 оценки)
Всичко, което е свързано с Реал Мадрид продава добре. Ако става въпрос за футболист на белия клуб, който се разделя с любовта си...се продава още по-добре. Епилогът на приказката за принцеса Шехерезада в немско-испански вариянт е на път да се превърне в много тъжен. Месут Озил /22 години/ и Анна Мария Лагерблом /28 години/ се разделят. Тази в началото много красива история, в чиито нишки се преплетоха две тотално различни семейства, култури, религии, завърши с „убийство"... на любовта.
Миналата седмица по време на награждаването с премиите „Бамби" в Постдам, Германия, приятел поздравил Месут Озил със следното – „Какво ти става? Изглеждаш ужасно!". На тази реплика, футболистът на Реал Мадрид отговорил със следното – „Отново съм ерген, за това..." Гаджето на Месут, Анна Мария, с която живееше в Мадрид, си взела кратка ваканция. Казала, че отива да посети семейството си в Германия. И никога повече не се връща. Нито в испанската столица. Нито в обятията на номер 23 от кралския клуб.

„Манекенка изоставя галактически футболист" е титулярна новина, която генерира огромен интерес. Толкова голяма като тази - „дете ухапа куче". Изненадата за раздялата на двамата млади бе голяма в Испания. Дискретността на Озил и неговото бивше гадже, свари неподготвени „клюкарско настроените испанци". Източници близки до клуба от „Сантяго Бернабеу" твърдят, че Анна заявила „Този начин на живот не е за мен." Младата жена не се чуства удобно в Мадрид. „Не се идентифицира с образа на съпруга на Mesut-Ozil-1футболист от Реал Мадрид", добавя вестник „Билд".

 

22 годишният Месут и 28-годишната Анна започват да излизат заедно през май на 2009 година. По онова време е много обичайно двойката да бъде засичана на спокойна вечеря в някой бременски ресторант. Все още не е преследвана от спортни журналисти и папараци. Той все още е млада футболна надежда. Играе във Вердер Бремен. Идва от школата на Шалке 04. Формирал се в детските отбори на родния си град – Гелзенкирхен. Тя. Манекенка. Излиза често в страниците на модни списания. Красива и известна. Но живее винаги под сянката на по-голямата си сестра – певицата Сара Конър. По онова време Анна все още е омъжена за друг футболист – Пека Лагерблом. Също играч на Вердер Бремен.

 

Публикациите с първите снимки на новата двойка, съвсем не се нрави на семейство Озил. Клан от турски емигранти, три поколения, с повече от 100 членове на фамилията. Живеят в Германия. Всички те се чустват с правото да дадат мнение, че „момичето съвсем не е подходящо за партньорка на Месут". Основен аргумен за това, че Анна не се вписва в околната среда на младия футболист, е нейният 8-годишен син. Бащата на Озил, Мустафа, майката Гюлизар и трите му сестри, гледат „лошо" русата дива. Тя съвсем не се вписва в техния мюсюлмански свят. Трансферът във Вердер Бремен, позволява на Озил да създаде своя собствен свят. За първи път самостоятелен. Наема апартамент. С малко мебели. Започва сам да си приготвя любимата си храна – бъркани яйца по турски.

 

В семейството на Анна Мария връзката също не се одобрява. „Първата, която започна да си дава сметка, че става нещо странно, бе майка. Тя забеляза,че когато се събираше цялата фамилия Анна не ядеше нищо.После ни стана ясно, че просто не е искала да яде свинско месо. Започна да се интерусва много от това какво пише в Корана, а нашето семейство е евангелистко. За нас беше шок. Естествено ние уважихме нейното решение в името на това да е щастлива. Но това не означава, че не сме водили дълги разговори с нея, за да го промени." – споделя по-голямата сестра поп-певицата Сара Конър.

 

Mesut_Ozil-7Жълтата преса в Германия съвсем не гледа на този романс като на нещо сериозно. Макар, че сестрата Сара Конър също поддържа връзка с футболист на Бремен, бразилецът Диего. Много скоро, Анна се мести, заедно със сина си в къщата на Озил. Започва и драстична промяна във външния й вид. Не само в начина на обличане. Боядисва русата си дълга коса в черна. Премахва деколтета. Прибира тесните поли. Започва да се появава на публични места с аксесоари, които покриват косата й. Става видно за всички, че влиянието на религията, която изповядва Месут, започва да се разпространява и върху неговата половинка.

 

Кулминацията на тази промяна е в официалното покръстване на Анна. Става мюсюлманка. Приема името Мелек, което на турски означава „ангел". Месут от своя страна, в превод от турски означава „късмет". Много скоро значението се превръща в реалност. Йоаким Лоу вика младежа в националния отбор на Германия. По същото време, в което Месут се подготвя за Мондиала в Южна Африка, Анна приготвя сватбата им. По това време обаче германецът от турски произход, вече е станал доста известен. И има все по-малко свободно време. Учители слагат негови снимки в класовете с преобладаващо мюсюлманско насаление, с което да стимулират децата да учат. Месут служи като пример за интеграцията на имигрантите. Двойката набира все по-голяма известност. Появата им на стадиона в Дурбан, прави така, че слуховете за скорошна сватба стават все по-силни.

 

Има една случка, обаче, която е показателна, че на Анна й предстои да научи много за религията и обичаите на своя любим. Когато любимата баба на Месут, Гюневер умира, той отива в Турция за погребението. Неговото момиче остава в къщи. В същото време, интернет бълва множество снимки, в които любимата на Озил, е почти без дрехи. Младежът не знае какво обяснение да даде пред своята фамилия. Десет дни ваканция на Майорка веднага след Мондиала обаче, дават нови надежди за бъдещето семейство. Няколко дни по-късно Месут вече е играч на Реал Мадрид. Заплатата му достига 5 милиона евро. В края на август, Анна прави купон в Бремен, чрез който официално казват „сбогом" на града и приятелите там. Вече имат училище за малкия й син в Мадрид.Mesut-Ozil-2

 

Животът в испанската столица съвсем не допада на германката. Езикът е една от бариерите. Германската общност в Испания съвсем не проявава интерес към „контакт" с германците от турски прозиход. Било то и футболисти на Реал Мадрид. Съпругите на кралските футболисти също не приемат с отворени обятия Анна. Месут е прекален зает с тренировки, реклама, нови съотборници. На всичкото отгоре отделя няколко часа всеки ден, за да научи испански език. Ако в Гремания, Месут е пример за интеграцията на младите турци, то в Мадрид футболистът дава друг пример – за бързо намиране на място в отбора на Реал. Без това задължително да означава нов стил, нова прическа, обеци, пръстени или нови дрехи. Обичайните „входни билети" за влизане в общността на „лос галактикос".

 

Докато Месут се отдава напълно на новия си екип - тренира, упражнява испанския си със съотборниците, разглежда "Валдебеса" с часове, Анна прекарва много часове сама. „Месут иска да пие една Фанта, да поиграе на видеоигра, да послуша музика...прекалено спокоен мъж е..." – споделя с нотки на съжаление пред „Билд".

 

С усещането, че „остават малко минути до края на мача", Анна предупреждава в училището на сина си. Отвежда го уж на ваканция в Германия. Докато Озил празнува поредната победа на Реал, Анна решава да не се връща никога повече в Мадрид. „Неговият стил на живот се промени много, откак сме в Испания. И на мен това не ми харесва. Той е много специален мъж, но нашата връзка се изчерпа. Щастлива съм, че отново съм свободна." По този начин модерната Шехерезада сложи край на своята приказка с „краля" Месут.

 

Испания е трудна държава за футболните съпруги – Виктория Бекъм не издържа, заради липсата на „гламур" в Мадрид. Рамона Шнейдер обичаше да стои в къщи и да чака мъжа си, докато той чакаше провокативната Йоланте Кабау. Клер Лери, бившата на Тиери Енри – не успя да се адаптира в Барселона и си тръгна с 9 милиона от развода с французина.

 

По материали в испанския печат.

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610