Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Фитнес»Тонификация»Аеро Пилатес - интегрална тренировка върху люлка за тяло-ум-дишане
Понеделник, 13 Февруари 2012 19:00

Аеро Пилатес - интегрална тренировка върху люлка за тяло-ум-дишане

От Витаминаспорт
Оценете статията
(4 оценки)
Аеро Пилатес - интегрална тренировка върху люлка за тяло-ум-дишане http://www.aeroyoga.es
Човешко желание за развитие и за надхвърляне на собствените възможности е е безкрайно. Творческият дух на съвременните хора няма граници. Днес съществува хиляди начини, които развиват и усъвършенстват човешкото тяло, за да бъде то все по-здраво, естетически красиво и пълноценно. Някои от физическите тренировки като Пилатес например се базира на система от упражнение, фокусирана върху подобряване на гъвкавостта и силата на цялото тяло, без да се увеличава обема му. Много повече от САМО физическа подготовка, Пилатес използва серия от контролирани движения, които са атрактивни както за ума, така и за тялото. Иновациите в тази толкова популярна вече форма за правене на упражнения, се трансформират в нова техника, наречена Аеро Пилатес - упражнения във въздуха, които се практикуват с помощта на специална люлка. С люлката можем да се съсредоточим само върху определена мускулна група, без ангажимент към другите, много по-благоприятно за практикуващия.
Първият център за обучение по анти-гравитация за Европа се намира в Испания, в столицата Мадрид. За да научите повече за тази нова техника на Aеро Пилатес се консултирахме с информацията, която ни предоставя сайта на "Креативно пространство Мадрид" - www.aeroyoga.es, в който се казва, че:

Знаем, че терминът "движение за интеграция", който прилага Джоузеф Пилатес като принцип в неговото приложно-физическо изкуство, означава ефективно свързване на всички части на Aero_Pilates-1тялото по време на движение. Едновремнното участието на ума, тялото и дишането правят от Пилатес комплексно тренировъчно упражнение за всички, независимо от възрастта, пола, разбиранията.

 

С помощта на люлката при Аеро Пилатес всички тези функции са свързани помежду си. Като усилията са по-малки, извършената работа по-ефективна. Аеро Пилатес или Пилатесът във въздуха интегрира тяло-ум-дишане по един много плавен и почти незабележим начин. За сметка на това, резултатите от работата са по-видими.

 

Чрез упражненията с люлка, тялото на трениращия усеща как в едно упражнение или движение работят всички мускули. С подкрепата на крайниците (ръцете или краката) и тазобедрената става, гърба или врата или дори висящи с главата надолу (което в реформаторната машина не е възможно), винаги ще има дадена част от тялото или няколко, които са стабилизирани ( статична функция) и други, които са в движение (динамична функция).

 

Суинг (Swing йога), също така благоприятства върху т.нар. сегментна работа, т.е. упражняването на изолиран район от тялото, без да се допуска Aero_Pilates-2движение в други.

 

Далеч от това да усложнява упражненията или тренировъчните пози, Аеро Пилатес помага за по-лесното и по-приятно възприемане на физическото усилие. Ефективен е. На всичкото отгоре при Аеро Пилатес или въздушния Пилатес съществува по-малък риск от нараняване, така че тази техника е подходяща дори и за рехабилитация.

 

Йога люлка (суинг йога) е уред, който набира все по-голяма скорост на разпространение в Европа. Прилагането в действие на тази фитнес-машина и ползите от нея, увеличават спортните резултати на всички нива за практикуващите.

Add comment