Руми е по бързите
рецепти. Повече от 15 минути не отделя за готвене. Въпреки, че в началото заяви, че нейната не е много здравословна, но пък е много вкусна рецепта, ние от Витаминаспорт я убедихме, че НЯМА неполезна храна. Има такава, която би било добре да похапваме по-рядко, друга - в определено време на деня, трета - ежедневно, но за да бъде здрав един организъм има нужда от баланс. А какво по-хубаво от разнообразието, както на масата, така и в стомаха. Бон филето с кисели краставички на Руми Сарайска е от
рецептите, които не изискват много обработка на храната, което автоматично я слага в графата "препоръчителни". Като добавим, че се консумира с пълнозърнест хляб и след вечеря, за "десерт" добавяме 20 минутна разходка в парка, съвсем заприличва на витаминозно-спортна храна. Хайде да готвим заедно с Руми, витоминчовци!
Продукти за бон филе с кисели краставички:1 малка чашка зехтин - 50 мл
1 бон филе - около 500-700 грама
1 бурканче кисели краставички
1 тетрабрик сметана за готвене - 250 мл.
250 грама гъби
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
Пълнозърнест хляб
Начин на приготвяне:
В тиган се затопля зехтина и бон филето, нарязано на парчета дебели колкото един пръст. Запържва се добре от двете страни. Добавят се киселите краставички, предварително накиснати във вода и нарязани на парченца. Към сместа се прибавят и ситно нарязаните гъби. След като всичко се запържи, се добавя течната сметана, черният пипер и солта на вкус. Гарнира се с пълнозърнест хляб, с колкото повече семена и зърна в него, толкова по-здравословен е хлябът.
Да ви е вкусно!
Поздрави,
Румяна Сарайска
Още информация за НОВАТА рубрика на Витаминаспорт "РЕЦЕПТИ в снимки" можете да намерите на следния линк - кликни тук.